HOROSKOP ZA BEBE

0 569

Poznavanjem osnovnih karakteristika horoskopskog znaka djeteta roditelji mogu bolje upoznati kako dijete doživljava svijet te njegove osnovne potrebe.

Djeca rođena u vatrenim znakovima (Ovan, Lav, Strijelac) vrlo su aktivna i samostalna.Vrlo intuitivno slijede svoj put, koji potvrđuje njihove posebne vrijednosti.

 

Djeca koja pripadaju vodenim znakovima (Rak, Škorpion, Ribe) u pravilu su vrlo emotivna. Djeca rođena u zračnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodenjak) snalaze se u svijetu oslanjajući se na kvalitete uma.

Djeca rođena u zemljanim znakovima (Bik, Djevica, Jarac) već kao mali kontrolišu svoje ponašanje te su veoma praktična i okrenuta trajnim vrijednostima.

 

HOROSKOP ZA BEBE

OVAN-HOROSKOP-234x212OVAN

Ne očekujte da ovaj mališa sjedi mirno i igra se zvečkom.To se nikada neće dogoditi.Ova beba je uvijek u pokretu, a vjerovatno ćete je teže naučiti i da dijeli svoje stvari.

Bebe Ovnovi obožavaju da budu u centru pažnje,a kako uglavnom ostvare sve što naume-roditelji budite na oprezu.

 

HOROSKOP ZA BEBE

BIK-HOROSKOP-234x212BIK

Pripada zemljanim znakovima.

Dijete rođeno u znaku Bika je veoma osjetljivo i zbog toga je potrebno da bude okružen vašom ljubavlju.Ova beba ima veliku potrebu za dodirima,zato je mazite i ljubite što više.Pripadnici ovog znaka su konformisti pa vašem mališanu obezbjedite sobu u kojoj će biti idealna temperatura,udoban krevetić i interesantne igračke.

Osjećaji su im duboki,tihi i neizraženi. 

 

HOROSKOP ZA BEBE

BLIZANCI-HOROSKOP-234x212BLIZANCI

Bebe blizanci uživaju u društvu pa će vjerovatno pokušati da komuniciraju još od prvog dana.Radoznali su i pravi mali istraživači,pa ako nema novog izazova na vidiku, brzo im postane dosadno.

Uključite vašu bebu u grupne igre što prije.Ona će uživati u društvu i vidjet ćete da će veoma brzo postati omiljena među drugovima.

 

Nadareni su za jezike i vrlo se lako snalaze u svim oblicima komunikacije.U školi uče samo ono što im je zanimljivo.

 

HOROSKOP ZA BEBE

RAK-HOROSKOP-234x212RAK

Bebe rođene u znaku Raka su veoma emotivne,pa neka vas ne čudi ako često zaplače.Baš zbog toga trudite se da se vaša beba uvijek osjeća zaštićeno.Mališanu u znaku Raka porodica i dom su jako bitni.

Skloni su snažnom vezivanju uz jednog roditelja,najčešće uz majku.Ponekad mogu da budu veoma šutljivi,pa neka vas to ne brine.

 

HOROSKOP ZA BEBE

LAV-HOROSKOP-234x212LAV

Ova beba je glasna koliko i lav.Zato zaboravite na miran san,jer mališan u znaku Lava želi da mu je u svakom trenutku udobno i prijatno.Također,obožava da bude u centru pažnje i voli publiku, pa neka vas ne iznenadi ako jednog dana izrazi želju da ide na dramsku sekciju.Djeca rođena u znaku Lava sigurna su u sebe i svjesna su svojih kvaliteta.Uvijek imaju želju za stvaranjem, briljiranjem i isticanjem.

 

HOROSKOP ZA BEBE

DJEVICA-HOROSKOP-234x212DJEVICA

Beba rođena u znaku Djevice voli rutinu i ne podnosi ni najmanje odstupanje od dnevnih navika.Može da bude probirljiva što se tiče hrane,ali osim toga neće imati mnogo specijalnih zahtjeva.

Može satima da se igra sama i nema veliku potrebu za pažnjom okoline.

Veoma je predana,marljiva i uredna pa je najbolje da se bavi crtanjem,slikanjem i pisanjem.

 

HOROSKOP ZA BEBE

VAGA-HOROSKOP-234x212VAGA

Beba rođena u znaku Vage ima izraženu potrebu za interakcijom sa drugim bebama.Uživa u pažnji drugih na bilo kom mjestu.Šarmantna je,nasmijana i neodoljiva!

Voli društvo i pravi je diplomata,zbog toga će često biti u ulozi posrednika u sukobima svojih drugova.

 

 

HOROSKOP ZA BEBE

ŠKORPIJA-HOROSKOP-234x212ŠKORPIJA

Vodeni znak.

Mora da bude u centru pažnje.Beba rođena u znaku Škorpije pomalo je misteriozna,pa je teško uvijek shvatiti šta želi i zbog čega plače.Mnogo toga čuva u sebi i to je uglavnom teško izvući iz nje.Znaju šta žele i kako to da dobiju.

Veoma su pametna i moćna djeca,pa roditelji pazite!

 

HOROSKOP ZA BEBE

STRIJELAC-HOROSKOP-234x212STRIJELAC

Sve što radi beba Strijelac u duhu je pitalice 1000 zašto i 1000 zato.

Ova bezbrižna i srećna beba prohodaće veoma brzo.Nezavisna je,slobodnog duha i voli da istražuje.

Obožava otvoren prostor pa će često lupati na vrata sve dok je ne izvedete napolje.Neustrašiva je i voli da istraži svaku novu stvar koju vidi.Voli druženja i uživa na putovanjima.

Djeca rođena u znaku Strijelca posjeduju intuitivnu i imaginativnu inteligenciju.

 

HOROSKOP ZA BEBE

JARAC-HOROSKOP-234x212JARAC

Veoma su disciplinovani i ne prave nered.Kada je u pitanju učenje,ne bi trebalo da žurite jer beba Jarac ima svoj tempo kojim otkriva i upoznaje stvari.Ovi mališani su uvijek koncentrisani i veoma marljivi šta god da rade.Djeca rođena u znaku Jarca se vrlo rano počinju ponašati gotovo odraslo.Roditeljima žele pokazati kako su odgovorni te pritom oponašaju njihove navike.Djecu rođenu u ovom znaku treba poticati na smijeh i izražavanje humora.

 

HOROSKOP ZA BEBE

VODOLIJA-HOROSKOP-234x212VODOLIJA

Bebe Vodolije su uvijek radoznale i pune energije.Rođeni u ovom znaku su pravi mislioci sa naprednim idejama.Inteligentni su,inovativni,društveni i privlače ih nova iskustva.Prirodno su progresivni u razmišljanju i njihovoj perspektivi svijeta,pa možda postanu odlični u rješavanju problema.Djeca rođena u znaku Vodolije rijetko vode dosadan život.Mogu da budu i pravi mali buntovnici,što će za njihove roditelje ponekad biti veliki izazov.

HOROSKOP ZA BEBE

RIBE-HOROSKOP-234x212RIBE

Dvanaesti su,posljednji i najosjetljiviji znak zodijaka.Bebe rođene u ovom znaku imaju nemiran san i lako zaplaču-ponekad i bez razloga.To je dio ličnosti ovih stidljivih beba,zajedno sa osobinom da svoje emocije drže u sebi.Veoma su osjetljive na stvari koje se dešavaju u porodici,zato pred njima nikada nemojte žučnije raspravljati.Djeca rođena u ovom znaku su izrazito maštovita i kreativna pa ih potičite na umjetničko izražavanje.

.