Ovo je sedam razloga zašto bi vaša djeca više vremena trebala provoditi izvan kuće

Komentari isključeni za Ovo je sedam razloga zašto bi vaša djeca više vremena trebala provoditi izvan kuće 9

Svi smo se kao mali igrali na svježem zraku. Osim što igranje vani dobro utječe na društveni život djeteta, također će poboljšati i neke njegove vještine, a bitno će utjecati i na njegovo zdravlje. Sedam glavnih razloga zašto biste dijete odmah trebali odvesti u obližnji park.

 

Poboljšava vid

Što je dijete više vremena pred računalom i općenito na unutarnjem svjetlu njegov vid se kvari. Dok, kada je vani, prirodna svjetlost i sunce doprinosi boljem vidu djece.

Dobiva vitamin D

Ovaj vitamin, kojeg dobivamo iz sunca, pomaže kod dobivanja preporučene količine kalcija, a sprječava bolesti kostiju, dijabetes i bolesti srca u budućnosti. Mlijeko je važno za djecu, ali sunce je najbolji lijek.

Bolje će spavati

Djeca koja se često igraju vani i trče, bit će izmorena i na kraju umorna, a onda će lakše spavati.

Svjež zrak

Dobro je maknuti se iz sobe koja je puna prašine i zamijeniti ju svježim zrakom. Agencija za zaštitu prirode kaže kako je zrak u kući dva do pet puta zagađeniji nego onaj vani.

Utječe na držanje

Predugo sjedenje nije dobro za nikoga, a kamoli za djecu. Djeca bi se trebala što više kretati, a to će u većoj mjeri raditi vani nego unutra.

Povećava se koncentracija

Neka istraživanja pokazuju kako zelena površina smanjuje simptome ADHD-a.

Smanjuje stres

Baš kao i kod odraslih, priroda i kod djece smanjuje stres. Osim što dijete može u prirodu i zelenilu uživati vani, zasadite i koju biljku u kući.

 

 

Izvor: net.hr